Hektisk helg

 Jag inledde lördagskvällen med en provsmakning. Min första öl! Jag vill inte verka skrytig, men den var fantastiskt god. Välhumlad precis som jag vill ha den.
En härlig brun färg fick den, frisk och fruktig. Dock tyckte jag att själva maltkroppen kändes lite tunn, jag får jobba på den. 
 Och nu idag på måndagen var det dags för min andra öl, Eld och Radium. Ljusare, lite grumligare (förmodligen pga vetemalten) men fantastiskt välhumlad. Kanske lite i beskaste laget, men jag gillar den helt klart. Mycket bättre kropp på den här, nu vet jag vad lite vetemalt i ölen ger för skillnad. Och det var lite det som var meningen med den här.
Alex var över igår och hjälpte mig att brygga nästa stout. Nästan samma recept som senast, men den här skall kryddas med kakao och vanilj.
Den här gången blev havret bättre rostat, och jag gör en förklistring innan jag sätter på den stora mäskningen. 
För att komma i rätt sinnesstämmning så bjuds det på stout, en St: Peter's Cream stout sätter igång inspirationen! Vi passade även på att tappa över förra veckans stout på flaskor, det ska bli spännande att provsmaka den om några veckor.
Idag hade jag inget inplanerat, och eftersom jag hade en tom damejeanne så gjorde jag en ny sats av Eld och Radium, med något justerat recept.
 
Det nya receptet:
Och receptet på stouten:
Lämna kommentar publicerat i Öl
Taggar: Bryggning, Eld och Radium, Eldorado, Julstout, Pale Ale, Öl